Nieuwsberichten

WK skeeleren - dag 7 (zondag 18 september)

Op de laatste dag van het wereldkampioenschap skeeleren in Nanjing (CHN) stond de marathon op het programma. In totaal  moesten 8 ronden worden afgelegd. Juniores en seniores stonden samen aan de start.

Bij de seniores dames verdedigde Sandrine Tas haar wereldtitel. Haar droom spatte uiteen op het asfalt.

Lees meer...

WK skeeleren – dag 6 (vrijdag 16 september)

Een chaotische, uitgestelde afvallingskoers voor de seniores heren, de 'one lap race' en de aflossingen. Tot zover het menu van de laatste dag van het WK op de weg.

Lees meer...

WK skeeleren – dag 5 (donderdag 15 september)

Het WK op de weg opende met de 1 ronde in de gietende regen. Een Belgisch weertje en onze renners deden het goed tot uitstekend. Met een uurtje vertraging - omdat het fotofinishteam zich overslapen had - werd om 9 uur gestart met de heren.

Lees meer...

WK Skeeleren - dag 4 (woensdag 14 september)

WK Skeeleren 2016

Dag 4 (woensdag 14 september)

Op de eerste dag van het WK op de weg raakten de vier Belgen die aan de start kwamen van de 100 m sprint allen tot in de kwartfinale.

 

Lees meer...

WK skeeleren - dag 3 (dinsdag 13 september)

De laatste dag van het WK op de piste startte al om 9.00 uur, onder een superhete zon.

 

500 m sprint

Juniore Nymphe Keuleers (Reko Zemst) plaatste zich vlot voor de kwartfinale. Daarin vertrok ze als tweede na Colombia. Bij het ingaan van de laatste ronde werd ze echter nog ingehaald door een Amerikaanse renster. Ze eindigde derde in haar kwartfinale en was zo uitgeschakeld.

 

In de reeks van Tibo Vanhove (RSC Heverlee) kwam er heel wat duw- en trekwerk aan te pas. Ondanks enkele verwoede pogingen om aan de kop te geraken, raakte hij niet weg van de vierde stek. Een plaats in de kwartfinale zat er niet in voor Tibo.

 

1000 m sprint

Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde) en Anke Vos (Reko Zemst) ...

Lees meer...

WK Skeeleren - dag 2 (maandag 12 september)

500 m sprint

Bij de seniores heren kwam Matthias Vosté (RSC Heverlee) probleemloos door de reeksen. In zijn achtste finale deed hij enkele verwoede pogingen om vooraan te geraken. Hij strandde echter op de derde plaats, onvoldoende om door te gaan naar de kwartfinale want enkel de eerste 2 renners gaan door naar de volgende ronde.

De seniores dames reden geen reeksen. Hun 500 m begon met de achtste finale.

Lees meer...

1-9 oktober: Week van de Official

Zonder officials zijn er geen sportwedstrijden. Tijdens de tweede editie van de Week van de Official, van 1 tot en met 9 oktober 2016, zetten we hen extra in de bloemetjes.

Lees meer...

Aftellen naar het WK skeeleren

Op zondag 11 september begint in Nanjing (China) het WK Skeeleren. De eerste koers op het programma is de 300 m tijdrijden op de piste. Een week later, op zondag 18 september, eindigt het WK met de marathon.

De koersen zijn live te volgen via http://firs.rollersports.tv

Het tienkoppig Belgisch team vertrok op 1 september. Het aftellen is begonnen.

Lees meer...

            Volgende >>