Jonathan Vlerick en Maité Steenhoudt skaten zich naar goud

//Jonathan Vlerick en Maité Steenhoudt skaten zich naar goud

Op het eerste officiële Belgisch Kampioenschap Skateboarden sinds 1998 ging de titel naar Jonathan Vlerick bij de heren +17 en naar Maité Steenhoudt bij de dames. Daarmee verzekerden ze zich van deelname aan het WK.

Zestig skaters, verdeeld over drie categorieën, deden op 20 mei in het Aalsterse skatepark Flesh and Bones een gooi naar de Belgische titel skateboarding. Bij de heren -17 wist Jules Bluekens uit Turnhout zijn zenuwen te beheersen en de beste tricks te tonen. Hij kaapte de eerste plaats weg voor Pieter De Clus en Milan Stockx.

Bij de dames ging de titelstrijd tussen Maité Steenhoudt uit Antwerpen en Lore Bruggeman uit Deerlijk. Beide deelneemsters waren sterk aan elkaar gewaagd en maakten het de vierkoppige jury (Renaud Verstraeten, Renaat De Pierre, Lennert Spooren en Robby Duncan) behoorlijk lastig. Uiteindelijk kon Maité de jury toch meer overtuigen. Ze pakte de titel voor Lore Bruggeman en Sarah De Laet.

Honderden bezoekers kregen een hoogstaande show te zien, met veel enthousiasme geleid door MC Bart Rampelberg. Zij lieten hun boards behoorlijk wat lawaai maken voor  Jonathan Vlerick uit Kortrijk die Belgisch Kampioen werd bij de heren +17. Het zilver was voor Raphael Detienne, Simon Deprez pakte brons.

Het BK Skateboarden 2017 is een organisatie van de Vlaamse Rollerbond vzw en de Belgische Federatie van Rollersporten vzw en het begin van het traject naar de Olympische spelen van Tokyo in 2020 waar het skateboarden voor het eerst op het Olympisch programma staat.

2017-06-01T14:14:47+00:00 22 mei 2017|Categorieën: Skateboarden|