Tijdens de World Roller Games in Barcelona heeft Bart Swings het WK Skeeleren op de piste afgesloten met een dubbelslag. Eerst pakte hij goud op de 10 km punten-afvalling. Nauwelijks hersteld van de inspanning won hij een half uurtje later ook de wereldtitel op de 1000 m.

In de 10 km punten-afvalling hield Bart de touwtjes strak in de hand. “Ik wilde steeds met de meeste punten op kop rijden” zei hij na afloop. En dat is hem goed gelukt. Swings pakte de eerste vier punten en van dan af was het voor de anderen achtervolgen. Slechts één keer kon de Italiaan Niero een puntje voorsprong nemen, maar Bart ging er opnieuw over en bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Hij won met 21 punten. Het zilver was voor de Colombiaan Cujavante (15 ptn.), brons voor Niero (13 ptn.)

Minder dan een half uur later stond Swings opnieuw op de piste. Dit keer voor de finale van de 1.000 m. Hij vertrok aan de leiding , maar zakte dan terug naar de laatste plaats. De 10 km punten-afvalling zat duidelijk nog in zijn benen. Maar op minder dan twee ronden van het einde herpakte Bart zich. Hij versnelde en reed naar de tweede positie. Op 150 m van de finish versnelde hij opnieuw en liet de Italiaan Marsili en de Colombiaan Jimenez ruim achter zich. Het was “Swings on wings” op zijn best!

Bij de dames eindigde Sandrine Tas vierde op de 1.000 m.