Op de slotdag van het EK Skeeleren in Oostende hebben Bart Swings en Jason Suttels voor een einde in schoonheid gezorgd. Beiden wonnen hun marathon, Suttels bij de juniores, Swings bij de seniores.

Bart Swings nam op dit EK enkel deel aan de marathon. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Even zag het er niet goed uit, toen hij ten val kwam. Maar Swings herpakte zich en ging er toch vandoor en nam op het einde de maat van de Spanjaard Patxi Peula en de Nederlander Crispijn Ariëns. Altijd prijs, zou je kunnen denken, maar het blijft toch steeds hard knokken om de titel te pakken!

Ook junior Jason Suttels pakte het goud op de marathon, en hoe! Hij kwam met driekwart minuut voorsprong over de meet. De Spanjaard Heredia werd tweede, de Italiaan Gatti derde. Voor Suttels is het de derde gouden plak op dit EK.

In totaal stonden de Belgen 24 keer op het podium, waarvan de helft op de hoogste trede. Absolute blikvangers waren Sandrine Tas, Jason Suttels, Mathias Vosté en Bart Swings. Daarnaast zorgden ook Stien Vanhoutte, Anke Vos, Indra Médard, Robbe Beelen, Niels Vanhaaren en Fran Vanhoutte voor Belgische medailles.