Renaat De Pierre en Robby Duncan, twee Belgische experten in het ‘International Skateboarding Judging Advisor Panel’

/, Skateboarden/Renaat De Pierre en Robby Duncan, twee Belgische experten in het ‘International Skateboarding Judging Advisor Panel’

Het competitief skateboarden kende tot op heden een zeer beperkte tot geen vaste wijze van jurering. Als antwoord op die vraag ging World Skate  wereldwijd op zoek naar mensen die ervaring hebben in het beoordelen van skateboardwedstrijden.

Ook bij ons kwam die vraag binnen en na wat zoeken konden we twee ervaren mensen vinden die interesse hadden om mee te werken aan dit project. Renaat De Pierre uit Aalst en Robby Duncan uit Opwijk gaven aan mee te willen nadenken over de wijze van jureren en maken voortaan deel uit van het ISJAP (International Skateboarding Judging Advisor Panel).

Hun ervaring vanuit wedstrijden zoals BK Skateboarden 2017, Skatefest, Betong, … en hun onvoorwaardelijke liefde voor de sport maken dat zij vast en zeker een meerwaarde kunnen betekenen bij deze complexe denkoefening.

Concreet zullen zij eind mei de eerste documenten kunnen inzien betreffende de internationale wedstrijdreglementen die opgesteld worden door een andere commissie: het ISJC (International Skateboarding Judging Commission).

We zijn allen heel benieuwd wat deze reglementen zullen inhouden en op welke wijze er naar een universele wijze van jurering zal worden gestreefd.

Meer informatie van World Skate kan je hier terugvinden.

2018-04-12T09:14:26+00:0012 april 2018|Categorieën: Algemeen, Skateboarden|