Onze Federatie

/Onze Federatie
Onze Federatie 2017-06-15T19:55:13+00:00

Welkom op de website van de Vlaamse Rollerbond vzw, de Vlaamse federatie die de rolschaats- en inlineskatesporten ondersteunt.

De bakermat van het skaten ligt duidelijk in onze contreien.
In 1763 ontwikkelde Jean-Joseph Merlin in Huy de eerste skate. Hij ligt aan de basis van jouw en onze passie. Omdat naast rolschaatsen ook inlineskates en skateboards welkom zijn, wijzigde de federatie (op 23 oktober 1977 gestart als ‘Vlaamse Rolschaatsbond’) in 1997 haar naam in ‘Vlaamse Rollerbond’.

De Vlaamse Rollerbond vzw is door de Vlaamse Gemeenschap erkend en gesubsidieerd als topsportfederatie. Via Sport Vlaanderen ontvangen we topsportsubsidies voor het skeeleren.

Via BFRS (Belgische Federatie van Rollersporten vzw, gesticht in 1909) is de Vlaamse Rollerbond vzw aangesloten bij de FIRS (Fédération Internationale de Roller Sports), lid van GAISF/AGFIS (General Assembly of International Sports Federations – GAISF / Association Générale des Féderations internationales Sportives – AGFIS). Dat betekent dat de Vlaamse Rollerbond vzw de enige federatie in Vlaanderen is die officiële Vlaamse, Belgische-, Europese- of Wereldkampioenschappen kan inrichten. Zo werd o.m. in 2009 het EK skeeleren georganiseerd in Zandvoorde. En in 2013 is het WK skeeleren er (opnieuw) te gast.

Wie houdt van spanning en spectaculaire sportmomenten kan terecht in verschillende competitievormen: skeeleren, kunstrolschaatsen, hockey, acrobatic skating, skateboarden,…).

We selecteren topsporters voor EK, WK en World Games. In de periode 1981-2005 behaalden we 13 van de 72 Belgische medailles op de Wereldspelen (18%).
Wie houdt van ontspanning en sociale contacten kan genieten van de vele coole recreatievormen die onze sport rijk is: toertochten, recreatieve spelvormen, lessenreeksen,… Dat is sport op ieders niveau én voor elke leeftijd.

De Vlaamse Rollerbond vzw is voorstander van een degelijke begeleiding van de sporter in de club. Via onze betrokkenheid in de denkcel rolschaatsen van de Vlaamse Trainersschool houden we de trainersopleiding actueel, boeiend en relevant. Daarnaast zijn er nog bijscholingen voor trainers en bestuursleden.

Via sportbeurzen, sportdagen, sportweken, promotiecampagnes, persberichten,… brengen we de sport in de kijker. Voor de promotie van onze sport werken we actief samen met andere organisaties.

Onze clubs en sporters kunnen rekenen op de professionele steun en begeleiding van het secretariaat. Heb je voor een of andere gelegenheid (veel) skatemateriaal en/of lesgevers nodig, contacteer ons dan (zie verhuur op deze site). Wij helpen je het ganse jaar door. Wil je als lesgever meewerken aan het verspreiden van het skatevirus, contacteer ons!

Lidmaatschap bij de Vlaamse Rollerbond vzw betekent ook dat je verzekerd bent en dat je extra informatie kan ontvangen. Onze 24/24u-verzekering is interessant en goedkoop.

Door ons te groeperen kunnen we gemeenschappelijke problemen in onze sport samen aanpakken. Aarzel dus niet om met je club aan te sluiten. We hebben interessante voorwaarden voor nieuwe clubs.

DE VLAAMSE ROLLERBOND, dit is onze missie

De Vlaamse Rollerbond vzw groepeert clubs uit Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die zich bezig houden met en gepassioneerd zijn door de skatesport.

De Vlaamse Rollerbond vzw is de Nederlandstalige vleugel van de Belgische Federatie van Rollersporten (BFRS) en is zo de enige Vlaamse federatie aangesloten bij de Internationale Federatie van Rollersporten (FIRS).

Loading...
  • De Vlaamse Rollerbond vzw wil kinderen en volwassenen optimale kansen bieden om in georganiseerd verband in zo goed mogelijke omstandigheden hun sportieve noden te bevredigen en hun sportieve talenten maximaal te ontwikkelen d.m.v. de skatesport.

  • De Vlaamse Rollerbond vzw wil de dienstverlening, begeleiding en organisatie van de aangesloten clubs uitbouwen en optimaliseren.

  • De Vlaamse Rollerbond vzw stelt zich tot doel het recreatief skaten te ontwikkelen en de competitie- en topsport uit te bouwen tot internationaal niveau.

  • De Vlaamse Rollerbond vzw streeft een open en eerlijke communicatie na die moet leiden tot een grote bereidheid tot samen-werken. De passie voor het skaten is daarbij zowel de drijfveer als het bindmiddel.

ONZE DIENSTEN

Lesgevers en/of skatemateriaal

Organiseer je een skate-evenement (sportdag, sportkamp, demonstratie, bedrijfsfeest, …) dan willen we je daar graag bij helpen. Zo kunnen we voor jou op zoek gaan naar gediplomeerde initiators rolschaatsen/inlineskaten. We kunnen ook logistieke ondersteuning geven. We beschikken immers over een groot aantal skates, pols-, knie- en elleboogbescherming, hockeysticks, hockeydoelen, een opblaasbare boarding en een behendigdheidsparcours.

Wij maken een factuur en zorgen voor alle administratie i.v.m. loonverwerking, sociale bijdrage en bedrijfsvoorheffing. (meer info over Verhuur & initiaties)

Ondersteunen nieuwe clubs

Wil je een nieuwe club oprichten? Laat het ons weten. Wij geven je graag de nodige ondersteuning.

Ondersteunen promotionele activiteit

De VRB doet gedurende gans het jaar aan promotie. Interesse? Contacteer ons secretariaat.

Informatie

De VRB houdt je op de hoogte van alles wat er in de wereld van de rollersporten gebeurt. Daarvoor kan je terecht op deze website. De leden krijgen regelmatig een e-Nieuwsbrief toegestuurd.

Hebt u vragen? Neem gerust contact met ons op!