Op de tweede en laatste dag van het EK Skeeleren op de weg toonden Sandrine Tas en Jason Suttels nog maar eens hoe sterk ze zijn. Sandrine won goud op de one lap en Jason pakte de Europese titel op de 15 km afvalling.

Sandrine Tas liet er geen twijfel over bestaan: ze is de beste renster van het EK. In elke koers waarin ze start gaat ze voor de titel. Met de overwinning op de one lap is ze daar nu voor de zevende keer in geslaagd. Slechts twee keer moest ze vrede nemen met zilver. Ze heeft op dit EK duidelijk de maat genomen van haar eeuwige concurrente Francesca Lollobrigida. Ook op de one lap stonden beiden in de finale. Daarin hield Sandrine de Italiaanse bijna 6 tienden achter zich. Dat verschil zegt genoeg.

Ook junior Jason Suttels leverde opnieuw een mooi visitekaartje af. Op de 15 km afvalling pakte hij zijn tweede titel. Op vijf ronden van het einde zette hij zich op kop en die gaf hij niet meer af. Vakkundig pareerde hij elke aanval op zijn koppositie. De grootste bedreiging kwam van de Fransman Morin. Die had zich lang gedeisd gehouden, maar schoot in de slotmeters als een duivel uit een doosje naar voor. Maar ook hij moest de duimen leggen voor onze landgenoot. Jason Suttels is nu goed voor vier medailles. Eerder won hij brons op de 1000 m en de 10 km punten-afvalling en goud op de 10 km puntenkoers.

 

Vandaag eindigt het EK met de marathon. Die vindt plaats in het centrum van Oostende. De dames starten om 13.00 uur, de juniores heren om 14.30 uur. De seniores heren zorgen voor de apotheose van dit EK. Zij starten om 16.00 uur. Daar zal ook Bart Swings van de partij zijn.