In Barcelona zijn de medailles voorgesteld die er van 4 tot 14 juli zullen uitgereikt worden tijdens de World Roller Games. Het originele ontwerp is geïnspireerd op de drie peilers van het evenement: de kleine wieltjes, de spirit van de roller- en skatesporten en gaststad Barcelona.

Het is een speciale medaille geworden met drie functies: medaille, trofee en juweel!

De medaille bestaat uit drie elementen.

Wat alle roller- en skatesporten verbindt zijn de kleine wieltje en meer bepaald de kogellagers (of zoals dat bij ons in de volksmond heet: de roulementen) die de wieltjes laten draaien. Een kogellager zit dan ook in het hart van de medaille. Die kan er uit verwijderd worden, zodat de winnaar die als hangertje of halsketting kan dragen.

Een kleine oranje ring van gerecycleerd plastiek omvat de kogellager en symboliseert de waarden van de skatesport en van de WRG 2019: solidariteit, gelijkheid, integratie, team spirit en respect voor het milieu.

De medailles hebben een betonnen lichaam in de vorm van een schijf. Die staat symbool voor Barcelona en zijn stedelijke omgeving waarin de meeste rollersporten worden beoefend. Zo zullen de winnaars een klein stukje van de stad mee naar huis nemen. Dit stuk, dat de plastiek ring en de kogellagers omarmt, heeft aan beide zijden een bas-reliëf en is gevat in een ijzeren ring van 95 mm diameter en 7 mm breedte. Zowel de binnenste kogellager als de buitenste ring van de medaille (met een totaal gewicht van 250 gram) hebben een gouden, zilveren of bronzen afwerking.

Het witte katoenen lint ten slotte eindigt op twee krachtige magneten waaraan de medaille kleeft. Het maakt het eenvoudig mogelijk om van de medaille een trofee te maken wanneer die opgeborgen wordt in de speciaal daarvoor ontworpen steun.

Medaille, trofee, juweel… Het wordt – meer dan ooit – een WK-medaille om trots op te zijn!

Op de World Roller Games, de bundeling van de wereldkampioenschappen in 11 rollersporten, zullen in totaal 906 medailles uitgereikt worden in 150 disciplines. Zowat 60% van de medailles is bestemd voor vrouwen in de categorie seniores.