Het Wereldantidopingagentschap (WADA) moedigt alle landen en hun nationale antidopingorganisaties (NADO’s) aan om jaarlijks een Play True Day te organiseren.

Play True staat voor een zuivere sport. De bedoeling is om sporters, hun begeleiders en het publiek vertrouwd te maken met de wereldwijde strijd tegen doping en met de redenen waarom dopinggebruik indruist tegen de geest van de sport en ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt.

De organisatoren in ons land zijn de vier nationale antidopingorganisaties (waaronder NADO Vlaanderen) en BOIC, AISF, VSF en de Sportrat der Deutschsprachigen Gemeinschaft. Zij hebben, net als de Vlaamse Rollerbond, als gemeenschappelijk doel een zuivere sport te promoten en informatie ter beschikking te stellen.

Samen gebruiken we de Play True Day als een hefboom om een sportgemeenschap te creëren waarin zuivere sporters zegevieren, waar sporters kiezen om zuiver te blijven uit zelfrespect en eerlijkheid tegenover hun medesporters, omwille van het waardevol en verbindend karakter van de sport

De Play True Day 2018 zal in heel België plaatsvinden in het weekend van 31 augustus t.e.m. 2 september.

Wil je je kennis van de antidopingcode testen, speel dan de Play True quiz (10 eenvoudige vragen).