Spannende aflossingen sluiten WK op de piste

//Spannende aflossingen sluiten WK op de piste

Het eerste deel van het WK skeeleren zit er op. Zowel onze seniores dames als onze seniores heren hadden zich voor de afsluitende aflossing geplaatst. Het podium bleek niet haalbaar.

Sandrine Tas, Anke Vos en Stien Vanhoutte moesten Colombia, Zuid-Korea, Chili, Duitsland en Chinese Taipei in de ogen kijken. Toen het Belgisch team in strijd kwam met Chili konden Colombia en Chinese Taipei daarvan profiteren om naar voor te schuiven. Anke Vos maakte onzacht kennis met de blauwe piste, maar kon wel verder rijden. In de voorlaatste ronde gingen ook Chinese Taipei en Chili tegen de vlakte. Zij kregen een DSQ achter hun naam en moesten de piste verlaten. In de eindsprint trok Colombia aan het langste eind. Zuid-Korea werd tweede, op afstand gevolgd door Duitsland. Het Belgisch team werd vierde.

Met België, Colombia, Chili, Frankrijk, Argentinië en titelverdediger Italië aan de start beloofde de finale van de aflossing bij de heren vuurwerk. En dat kwam er ook. België, Colombia en Frankrijk namen het eerste deel voor hun rekening. Met nog 10 ronden te gaan nam Italië de leiding en probeerde weg te rijden. Maar Colombia, met in zijn spoor Frankrijk, ging er op en er over. In de eindsprint haalde Frankrijk het van Colombia. Italië werd derde. Bart Swings, Tim Sibiet en Mathias Vosté eindigden vijfde.

Donderdag gaan de renners door met het WK op de weg.

Dat is live te volgen via live streaming. Het zendschema vind je in een ander bericht daarover op onze website.

2018-07-05T09:37:49+00:0004 juli 2018|Categorieën: Skeeleren|