Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft World Skate het WK Skateboarden Park georganiseerd. Skate Vlaanderen wilde daar meteen bij zijn en stuurde Maité Steenhoudt naar Nanjing (China). Maité raakte er vlot door de kwalificatie (12de) en haalde in de halve finale een score van 31,67,  goed voor de achttiende plaats. Enkel de acht besten gingen door naar de finale. Na twee dagen competitie ging de wereldtitel naar de Japanse Sakura Yosozumi. Ze liet met ruime voorsprong haar landgenote Kisa Nakamura achter zich. Het brons ging naar de Australische Poppy Starr Olsen.

Bij de heren pakte de Braziliaan Pedro Barros het goud, voor Heimana Reynolds (USA) en de 15-jarige Keegan Palmer (AUS).

Aan het WK namen 42 vrouwen deel uit 17 landen en 70 mannen uit 23 landen. Naast de medaille en de titel was er zowel bij de dames als bij de heren een cheque van 30.000 USD weggelegd voor de winnaar. De tweede kreeg 20.000 en de derde 10.000 USD.

De resultaten van dit WK zijn de eerste stap in de World Skateboarding Ranking die uiteindelijk bepalend zal zijn voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020.